Șoricei de Bibliotecă
Șoricei de Bibliotecă
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


My mice do like the taste of human flesh. They say that cheese just can't compare to certain other red foods.
 
HomeHome  PublicatiiPublicatii  FAQFAQ  SearchSearch  Facebook GroupFacebook Group  Our collaboratorsOur collaborators  Log inLog in  RegisterRegister  

 

 Life of Pi (2012)

Go down 
AuthorMessage
Saroo
Șoricel de bibliotecă
Șoricel de bibliotecă
Saroo

Data înscrierii : 2020-07-15
Aprecieri ❤️ : 1
Mesaje : 112

Life of Pi  (2012) Empty
PostSubject: Life of Pi (2012)   Life of Pi  (2012) Empty20.09.20 21:59

Banuiesc ca cei mai multi dintre voi au vazut filmul asta și poate unii au citit și cartea dar nu-i nimic o sa fac prezentarea oricum.
Life of Pi este ecranizarea nuvelei cu același a lui Yann Martel, publicată în 2001 , pe care cu rușine recunosc ca nu am citit-o 
Filmul îl are ca protagonist pe  Piscine Molitor Patel, poreclit si Pi  , un baiat din India , fiul proprietarului unei grădini zoologice.Pi încearca să o abordare diferita  a modului în care credința și în principal viața spirituala este percepută de oameni în mod convențional. Din acest motiv Pi se declară în același timp creștin, musulman și hindus.Din motive financiare familia lui Pi decide sa se emigreze pentru un trai mai bun, luând în același timp si animalele de la grădina zoo cu ei. Vaporul pe care se afla  familia acestuia si animalele este prins într-o furtună și scufundat . Pi este singurul care reușește să scape pe una din bărcile de salvare alături de câteva animale, printre care și tigrul Richard Parker. Acum se găsesc singuri în imensitatea oceanului, așa ca Pi trebuie sa învețe sa supraviețuiasca alaturi de Richard Parker si celelalte animale.

Pentru o înțelegere mai profundă a filmului ar fi utilă și lecturarea romanului ” Aventurile lui Arthur Gordon Pym” al lui Edgar Allan Poe.

Personal consider o capodoperă acest film , atât din punct de vedere al poveștii , o poveste extraordinară plină de tâlcuri , cât și din prisma efectelor audio-vizuale de mare impact . Și din nou, regret ca am vazut filmul și cartea tot nu am citit-o , cu siguranță așa aș fi avut o experiență completă 

Dintre cei care au văzut fimul , aș vrea să știu vouă cum vi s-a părut și...voi ce poveste ați fi ales ?


Xiphion. likes this post

Back to top Go down
Xiphion.
Djvladka's
Djvladka's
Xiphion.

Data înscrierii : 2019-07-26
Aprecieri ❤️ : 10
Mesaje : 1504
Hobby-uri : Somn

Life of Pi  (2012) Empty
PostSubject: Re: Life of Pi (2012)   Life of Pi  (2012) Empty26.09.20 1:54

Hehe, hai că m-ai nimerit cu filmul acesta. E unul dintre filmele mele preferate și este o capodoperă desăvârșită fără dar și poate.
Am cartea rătăcită undeva prin bibliotecă, dar momentan nu m-am pus pe răsfoitul ei, fiindcă îmi amintesc și acum multe detalii din acțiunea filmului, chiar dacă au trecut ani buni de când l-am văzut.
Oricum, dacă voi prinde vreodată un concediu din ăla super relaxant, în care să merg și să citesc în natură, cu siguranță ar fi una dintre cărțile pe care le-aș lua cu mine. <3
Back to top Go down
https://charybdisnscylla.tumblr.com
Saroo
Șoricel de bibliotecă
Șoricel de bibliotecă
Saroo

Data înscrierii : 2020-07-15
Aprecieri ❤️ : 1
Mesaje : 112

Life of Pi  (2012) Empty
PostSubject: Re: Life of Pi (2012)   Life of Pi  (2012) Empty28.09.20 12:37

Da, si eu consider ca e o capodopera filmul asta din toate punctele de vedere, rar mai gasesti un film care sa le aiba pe toate. Acum ca tot ai răspuns as vrea să știu, tu care poveste crezi ca e cea reala? ( îți aminteși, după ce a ajuns la țărm au venit 2 investigatori să afle ce s-a întamplat  iar Pi le-a spus povestea prezentata de-a lungul filmului, ei nu au fost multumiți si i-au cerut sa ii spuna ce s-a intamplat cu adevarat)
Deci sa inteleg ca si tu ai avut neșansa de a vedea filmul înainte sa citești cartea Smile) . Cred ca o sa îți fie complicat să îți crezi propria perspectiva cand o sa citești cartea pentru ca o sa îți vină sa te tot raportezi la film.
Încet încet  cam trece timpul de citit  în natură,poate  vara viitoare Smile) ...sau ție îți place si ”iarna pe uliță” ?
Back to top Go down
Sponsored content
Life of Pi  (2012) Empty
PostSubject: Re: Life of Pi (2012)   Life of Pi  (2012) Empty

Back to top Go down
 
Life of Pi (2012)
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Șoricei de Bibliotecă  :: Cafeneaua șoricelului :: Filme & seriale-
Jump to: