Șoricei de Bibliotecă
Șoricei de Bibliotecă
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


My mice do like the taste of human flesh. They say that cheese just can't compare to certain other red foods.
 
HomeHome  PublicatiiPublicatii  FAQFAQ  SearchSearch  Facebook GroupFacebook Group  Our collaboratorsOur collaborators  Log inLog in  RegisterRegister  

 

  Bird Box - Orbeste

Go down 
AuthorMessage
Miauti
Șoricel ADMIN
Șoricel ADMIN
Miauti

Data înscrierii : 2020-07-04
Aprecieri ❤️ : 3
Mesaje : 281
Hobby-uri : Manga

 Bird Box - Orbeste Empty
20200706
Post Bird Box - Orbeste

 Bird Box - Orbeste DSC_0042


Informatii
Tip: Roman
Volume: 1
Capitole: 42
Nr Pagini: 273
Status: Finished
Publicat: 27 mar 2014 (UK) 2019 (RO)
Gen: Post-Apocalyptic
Autor: Josh Malerman (Story)
Editii: Harper Voyager (UK), Ecco (US) Corint (RO)


Azi am decis sa fac o revizuire si analiza la cartea "Bird Box". Asa ca ATENTIE SPOILER.
Scopul ar fi o analiza asupra acelor entitatii, care au dus omenirea in pragul disparitiei. Analiza informatiei va fi atat din carte cat si din film...
"Daca-ai vazut ce-i afara inseamna ca nu vei mai avea scapare:
 
Pentru a va prinde, Bird Box urmareste un grup de oameni care incearca sa supravietuiasca unei catastrofe, in care oamenii sunt condamnați sa se sinucida dupa ce sunt martorii unei "ciudatenii".
Bird Box o infatiseaza pe Malorie traind linistita in Detroit, unde incepe povestea noastra. Un fenomen ce se propaga cu viteza luminii de-a lungul globului; oamenii incep sa vada "ceva", acel ceva ce nu este cunoscut de catre nimeni si odata vazut te aduce in pragul nebuniei si al suicidului.
Omenirea trebuie sa traiasca in intuneric pentru a nu fi afectati de acel "ceva" care nu se stie de unde provine dar nici ce doreste. Astfel, Malorie alaturi de "Fata" si "Baiat", cei doi copii pe care aceasta nu ii dorea, incearca sa navigheze prin aceasta noua lume fara a cadea prada haosului ce domneste peste lume.
Cand rasa umana este atacata de entitatii care iau forma celor mai cumplite temeri ale noastre, o femeie incearca sa-si salveze copiii legandu-se la ochi si incercand sa se puna la adapost de atacatori.

Este un concept foarte cool. Dar chestia frustrant este ca nu vei ajunge niciodata sa vezi sau sa sti cum arata monstrul. Niciodata nu a fost clar in mod clar ce anume conduce toata lumea la acest punct de nebunie.

OK ! Deci, cine dracu miau sunt entitatiile ? Pentru a deslusii misterul vom avea nevoie de indicii:

  • 1. ii face pe oameni sa piarda controlul.
  • 2. poseda o forma fizica
  • 3. degaja umbre
  • 4. declanseaza senzorul de proximitate al masinii
  • 5. capacitate limitata de a interactiona cu lumea reala
  • 6. nu poate deschide usile
  • 7. se bazeaza pe adepti pentru a le face munca.

"Creaturii... infinit... mintile noastre sunt marginite, Malorie.. aceste chestii... nu pot fi intelese... sunt mai presus de noi... sunt dincolo de... dincolo..."


In film Charly ne prezinta niste "creaturi". O entitate care ia forma in cazul in care temerile cele mai groasnice sau tristetea cea mai profunda sau cineva drag noua care a murit.
SPOILER:
  Bird Box - Orbeste 30315Desi majoritatea acestor creaturi pot sa para sau chiar sa para extrem de diferite unul fata de celalalt, multe dintre aceste fete familiare seamana cu unele dintre imaginile lui Gary.SPOILER:
 


In Bird Box, afirma ca aceasta boala a inceput în Rusia, care mai tarziu sa raspandit in Alaska, care este aproape de California, unde povestea are loc in principal.
Analizand pozele prezentate am ales trei creaturi cu tentacule, coarne si nas de elefan... Dar creatura cu tentacule imi atrage atentia si...
Ea reprezinta un monstru:
 
Deci cum ati ghicit entitatea sau entitatiile din Bird Box...:
 
Asa cum am gasit :
 


Iar daca stam sa analizam...:
 


In Bird Box, adeptii care se inchin la entitati sunt cei care sufera de nebunie, psihopatii sunt acei oameni care sunt inchisi in spitalele cu tulburari psihice. Iar celalalte creaturi din poza sunt...
SPOILER:
 
Desigur Bird Box nu se inspira in totalitate dupa cartea...
SPOILAR:
 
, dar mai adauga patru idei din religia crestina in care ii contribuie entitatilor puterea de "rapire".

Quote :
"Caci insusi Domnul, cu un strigat, cu glasul unui arhanghel si cu trambita lui Dumnezeu, Se va cobori din cer, si intai vor invia cei morti in Hristos.
Apoi, noi cei vii, care vom fi ramas, vom fi rapiti toti impreuna cu ei in nori, ca sa intampinam pe Domnul in vazduh; si astfel vom fi totdeauna cu Domnul"

Din cauza asta Malorie aude in padure vocile celor dragi care au decedat.

Quote :
Voi sunteti martorii Mei - zice Domnul - voi si Robul Meu pe care L-am ales, ca sa stiti, ca sa Ma credeti si sa intelegeti ca Eu sunt: inainte de Mine n-a fost niciun dumnezeu, si dupa Mine nu va fi.
"Iata Eu stau la usa si bat. Daca aude cineva glasul Meu si deschide usa, voi intra la el, voi cina cu el, si el cu Mine."


Xiphion. likes this post

Back to top Go down
https://miauti.blogspot.com/
Share this post on: redditgoogle

Bird Box - Orbeste :: Comments

Xiphion.
Re: Bird Box - Orbeste
Post on 06.07.20 11:11 by Xiphion.
Hehe, hai că aici m-ai nimerit. Am citit cartea acum vreun an, cred. Mi-a plăcut mult începutul și decursul lucrurilor, însă la final am simțit că lipsește ceva, cum a fost un final deschis. Totuși, am auzit că s-ar putea să primească și o continuare.
 

Bird Box - Orbeste

Back to top 

Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Șoricei de Bibliotecă  :: Colțul cititorilor :: Recenzii cărți & manga-
Jump to: