Șoricei de Bibliotecă
Șoricei de Bibliotecă
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


My mice do like the taste of human flesh. They say that cheese just can't compare to certain other red foods.
 
HomeHome  PublicatiiPublicatii  FAQFAQ  SearchSearch  Facebook GroupFacebook Group  Our collaboratorsOur collaborators  Log inLog in  RegisterRegister  

 

  The Book of the Hakutaku: a Bestiary of Japanese Monsters

Go down 
AuthorMessage
Miauti
Șoricel ADMIN
Șoricel ADMIN
Miauti

Data înscrierii : 2020-07-04
Aprecieri ❤️ : 3
Mesaje : 281
Hobby-uri : Manga

 The Book of the Hakutaku: a Bestiary of Japanese Monsters Empty
20200705
Post The Book of the Hakutaku: a Bestiary of Japanese Monsters

 The Book of the Hakutaku: a Bestiary of Japanese Monsters Oo01

Information
Type: Dicitionary
Volumes: 3
Chapters: Unknown
Status: Publishing
Published: 2013 to ?
Genres: Mystery, Horror, Psychological, Yokai
Authors: Matthew Meyer (Story), Matthew Meyer (Art)
Serialization: -
Azi vreau sa impartasesc cu voi un site folositor deoarece cartile in sine sunt prea scumpe. Deci veti gasi o colectie tot mai mare de legende cu yokai si yokai din toate partile Japoniei si din toate perioadele istoriei japoneze. Unele dintre ele nu au aparut niciodata in limba engleza, in timp ce altele vor fi familiarizate cu fanii folclorului japonez. Acestea au fost colectate din carti, de pe internet si din vorba in vorba al iubitorilor de yokai care isi amintesc povestile din copilaria lor. Ilustratiile care insotesc fiecare yokai se bazeaza pe descrieri scrise sau pe ilustrayii Edo-periodice pictate pe suluri de hartie.
La sfarsitul acestei recenzii am sa dau si link-ul site-ului. Am sa descriu si cartea sau cartile ca sa nu facem o confunzie, pentru ca autorul s-a chinuit sa adune astfel de informatii.


 The Book of the Hakutaku: a Bestiary of Japanese Monsters Dsgd

In Japonia, se spune ca exista 8 milioane de kami. Aceste spirite cuprind orice fel de creatura supranaturala; de la monstri, demonic la divin, si totul intre ele. Multi dintre ei par ciudati si infricosatori - chiar rai - dintr-o perspectiva umana. Ele sunt cunoscute prin nenumarate nume: bakemono, chimimoryo, mamono, mononoke, obake, oni si yokai. Yokai traiesc intr-o lume paralela cu cea proprie. Viata lor seamana cu a noastra in multe feluri. Ei au societati si rivalitati. Manca, canta, danseaza, joaca, lupta, concureaza si chiar duc razboaie. In mod normal, ne pastram in lumea noastra si ei raman la a lor. Cu toate acestea, exista momente si locuri in care limitele dintre lumile este subtire iar traversarea este posibila. Ora de amurg - granita dintre lumina zilei si intuneric - granița dintre lumi este subtire. Amurgul este cel mai usor moment pentru ca un yokai sa treaca in lumea noastra, sau pentru ca oamenii sa treaca accidental in a lor. Lumea noastra este inca treaza si activa, dar lumea supranaturala incepe sa se amestece. Superstitia le spune oamenilor sa se intoarca in satele lor si sa ramana acolo pana cand soarele se stabileste. Acesta este motivul pentru care in japoneza ora de amurg este numita omagatoki: "ora de intalnire a duhurilor rele". Aceasta enciclopedie contine peste 125 de intrari ilustrate care detaliaza monstrii folclorului japonez si miturile si magia care le inconjoara.

Primul si al doilea volum, "The Night Parade of One Hundred Demons" si "The Hour of Meeting Evil Spirits" (Parada de noapte a o suta de demoni) (Ora de intalnire a duhurilor rele), au fost finantate prin Kickstarter. Desi acest lucru este din punct de vedere tehnic un al treilea volum, nu este necesar sa cititi sau sa detineti celelalte carti pentru a va bucura de acest lucru. Functioneaza la fel de bine ca un dictionar yokai autonom, sau ca o completare la biblioteca yokai care se extinde.
The Book of the Hakutaku este un bestiar ilustrativ despre yokai - spiritele, monstrii si fantomele din folclorul traditional japonez. Este al treilea volum al enciclopediei. Are peste 100 de yokai, fiecare tradus din folclorul japonez și ilustrat de autor.
Cartea va introduce cititorii la o mare varietate de tipuri diferite de yokai, inclusiv yokai cross-cultural. De-a lungul secolelor, nenumarati zei, mituri si spirite straine au fost absorbite, reinterpretate si transformate intr-o parte inseparabila a folclorului japonez. Numar mare de yokai prezentate in aceasta carte au origini din China, India si chiar mai departe spre vest.

 The Book of the Hakutaku: a Bestiary of Japanese Monsters Dfds
Din ceata preistorica pana in prezent, Japonia a avut mereu povestiri despre monstri. Exista femei cu extra guri in spatele capului lor, goblini de apa ale caror alimente preferate se afla in interiorul anusului uman, dragoni elefanti care se hranesc numai cu vise rele, copii zombie, vulpi care vorbesc, gaini de foc, bloburi animate de carne putreda care zboara pe strazi noaptea si uriașul hyakki yagyo: "the night parade of one hundred demons" - cand yokaii isi parasesc casele si incep o "parada" pe strazile Japoniei intr-un spectacol masiv de pandemoniu total.
Quote :
Ce sunt yokai? Pur si simplu, sunt creaturi supranaturale de folclor japonez. Cuvantul in japoneza este o combinatie de YO, adica "fascinant", si KAI, adică "ciudat". Termenul cuprinde monstri, demoni, zei (kami), fantome (bakemono), animale magice, oameni transformati, legende urbane si alte fenomene ciudate. Este un termen larg si vag. Nimic nu exista in limba engleza/romana care sa capteaza esenta yokai. 

Acest ghid de domeniu contine peste 100 de intrari ilustrate care acopera o mare varietate de yokai japonezi. Fiecare yokai este descris in detaliu - inclusiv habitat, dieta, origine si legende - bazate pe traduceri din texte japoneze vechi.

Cartile sunt prezentate mai jos la un pret de peste 200 lei.
Gratis -> DICTIONAR YOKAI


 The Book of the Hakutaku: a Bestiary of Japanese Monsters Oo2

Xiphion. and Flurry like this post

Back to top Go down
https://miauti.blogspot.com/
Share this post on: redditgoogle

The Book of the Hakutaku: a Bestiary of Japanese Monsters :: Comments

 The Book of the Hakutaku: a Bestiary of Japanese Monsters Crystal_divider_by_laraleel_dbktpou-fullview.png?token=eyJ0eXAiOiJKV1QiLCJhbGciOiJIUzI1NiJ9.eyJzdWIiOiJ1cm46YXBwOiIsImlzcyI6InVybjphcHA6Iiwib2JqIjpbW3siaGVpZ2h0IjoiPD05NSIsInBhdGgiOiJcL2ZcLzk3NTM4ZWQyLWYwMDYtNGVkNS1hYTlmLWYxMTIxYmYzYjFlNFwvZGJrdHBvdS05MGFmY2NjNi1jNzdkLTQxZmUtOWE3ZC01ZGRjYzFlZjQxOWMucG5nIiwid2lkdGgiOiI8PTI4NyJ9XV0sImF1ZCI6WyJ1cm46c2VydmljZTppbWFnZS5vcGVyYXRpb25zIl19
woow!! E super interesant ceea ce ai pistat aici.
 

The Book of the Hakutaku: a Bestiary of Japanese Monsters

Back to top 

Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Șoricei de Bibliotecă  :: Colțul cititorilor :: Recenzii cărți & manga-
Jump to: