Informatii
Tip: Roman
Volume: 1
Capitole: 20
Nr Pagini: 544 (editia rusa), 458 (editia engleza), 544 (editia finlandeza), 784 (editia germana), 598 (editia turca), 704 (ediția persana), 624 (editia romana)
Status: Terminat
Publicat: 28 mar 2005 (Rusia), 2010 (Statele Unite), 2016 (Romania)
Gen: Post-Apocaliptic
Autor: Dmitri Gluhovski (Story)
Editii: Eksmo, Orionbooks, Paladin
Salutare soriceilor ! neavand ce face azi, am dorit sa va spun despre o carte pe care am citit-o acum doi ani - METRO 2033. Da stiu, ca nu prea scriu despre romane, dar fiindca am jucat "Metro 2033", am decis sa citesc in acea perioada si carte cu acelasi nume, iar diferenta este foarte mare.
Asa ca chit chi....
- Quote :
- "Dragi moscoviti si oaspeti ai capitalei! Metroul din Moscova este un mijloc de transport foarte periculos."
Anunt dintr-un vagon de metrou
"Cel care are curaj si rabdare sa priveasca toata viata cu atentie intunericul va vedea cel dintai in el un licar de lumina."
Han
...asa incepe atat cartea cat si jocul.
Metro 2033 (Метро 2033) este un roman post apocaliptic scris de Dmitri Gluhovski. Actiunea are loc intr-un metrou din Moscova dupa un razboi mondial pe Pamant, unde s-au ascuns ultimii supravietuitori. Romanul a fost publicat in Rusia pe 28 martie 2005, la concursul de literatura Eurocon si fiind desemnat "cel mai bun debut" al anului 2007.
"Metro 2033" vorbeste despre un viitor ipotetic in care lumea a fost devastata de o apocalipsa nucleara, iar naratorul rus Dmitri Glukhovski reflecta asupra lumii, oamenilor, vietii de zi cu zi, politicii, religiei, misticismului, fanteziei, iubirilor pierdute, familiei, dandu-ne imposibilul de a ramanem indiferenti fata de personajele ingropate in aceasta lume devastata de ignoranta umana.