Șoricei de Bibliotecă
Șoricei de Bibliotecă
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


Un forum dedicat iubitorilor de lectură și fandomurilor.
 
HomeHome  PublicatiiPublicatii  FAQFAQ  SearchSearch  Facebook GroupFacebook Group  Our collaboratorsOur collaborators  Log inLog in  RegisterRegister  

 

 Autori pe care îi favorizăm

Go down 
AuthorMessage
Xiphion.
Big miau (^つωฅ^)
Big miau (^つωฅ^)
Xiphion.

Data înscrierii : 2019-07-26
Aprecieri ❤️ : 10
Mesaje : 1762
Hobby-uri : Somn

Autori pe care îi favorizăm Empty
PostSubject: Autori pe care îi favorizăm   Autori pe care îi favorizăm Empty19.05.20 19:18

Jules Verne: a fost un scriitor francez și un precursor al literaturii științifico-fantastice.
În 1863 editorul Pierre-Jules Hetzel i-a publicat primul roman, Cinci săptămâni în balon, al cărui succes uriaș a dus la semnarea unui contract de douăzeci de ani pentru o serie de Călătorii extraordinare, o parte din cele 62 de romane care au format-o fiind serializate în publicația pentru tineret Magasin d'éducation et de récréation. Minuțios documentate, romanele lui Jules Verne tratează prezentul tehnologic al celei de-a doua jumătăți a secolului al XIX-lea (Copiii căpitanului Grant (1868), Ocolul Pământului în optzeci de zile (1873), Mihail Strogoff (1876), Steaua Sudului (1884), Vulcanul de aur etc.), cât și lumi imaginare [De la Pământ la Lună (1865), Douăzeci de mii de leghe sub mări (1870), Robur Cuceritorul (1886)].
☆ Este și va rămâne mereu scriitorul copilărie mele, la fel cum este și în cazul lui Ion Creangă.

John Verdon: a lucrat în industria publicitară newyorkeză până la pensionare, după care, la îndemnul soţiei sale, a scris un roman în genul poliţist pe care-l îndrăgea. Gândeşte-te la un număr (Ed. Paladin, 2015) a însemnat un debut extraordinar, atât comercial, cât şi de critică, şi l-a îndemnat să continue cu personajul Dave Gurney, realizând o serie care conţine până în prezent șase romane. Al doilea roman din serie, Închide ochii strâns, a fost distins în anul 2012 cu Premiul USA Best Book for Fiction: Thriller/Adventure.
☆ Este unul dintre autorii mei favoriți deoarece, odată ce pun mâna pe o carte de-a lui, o mai las cu greu jos din mâini. Deși am abandonat Gândește-te la un număr timp de doi ani, în prezent este în topul cărților mele preferate și oarecum mă bucur că am hotărât să citesc această carte de la autor cu o minte mult mai coaptă. Însă odată ce am intrat ca lumea în acțiunea cărții, am citit-o pe nerăsuflate.

Agatha Mary Clarissa, Lady Mallowan: cunoscută în general ca Agatha Christie, a fost o scriitoare engleză de romane, povestiri scurte și piese de teatru polițiste. A scris și romane de dragoste sub pseudonimul Mary Westmacott, dar acestea sunt mai puțin cunoscute, nebucurându-se de același succes la public. Operele sale, în principal cele ce au ca personaje principale pe Hercule Poirot sau Miss Jane Marple, au făcut ca Agatha Christie să fie numită „Regina Crimei”, ea fiind considerată ca unul dintre cei mai importanți și inovativi autori ai genului.
☆ Agatha a reușit să mă fascineze de la prima carte pe care am citit-o de la ea (Misterul crimei fără cadavru) și nu m-a dezamăgit niciodată până acum. Este și va rămâne mereu unul dintre scriitorii mei de suflet.

Arnaldur Indriðason: este un popular scriitor islandez de romane polițiste, majoritatea cărților sale avându-l ca personaj principal pe detectivul Erlendur Sveinsson.
Prima sa carte, Sons of Dust (Synir duftsins), publicată în 1997, a fost prima din seria cu detectivul Erlendur. În anul 2010, seria includea 11 romane. Arnaldur s-a dovedit a fi unul dintre cei mai populari scriitori din Islanda potrivit topurilor celor mai vândute cărți din ultimii ani. În anul 2004, șapte dintre cărțile sale s-au aflat printre cele mai populare 10 cărți împrumutate de la Biblioteca orașului Reykjavík. În 2006, romanul Mýrin (din seria Erlendur) a fost adaptat pentru un film, cunoscut pe plan internațional ca Jar City, de către regizorul islandez Baltasar Kormákur.
☆ Cărțile lui îmi lasă mereu un mic gol în suflet, dar scrie pe gustul meu și sunt mereu curioasă ce idei a pus în practică. Pentru un bărbat, folosește un stil foarte rafinat, combinat cu tristețe și puțin umor. Iar pe viitor aș vrea să pot scrie măcar pe jumătate cum reușește dânsul să o facă.

Voi ce autori îndrăgiți, șoricei?
Back to top Go down
https://charybdisnscylla.tumblr.com
Crystal Snow
Șoricel MODERATOR
Șoricel MODERATOR
Crystal Snow

Data înscrierii : 2019-07-29
Aprecieri ❤️ : 14
Mesaje : 898
Hobby-uri : RPC, RPG, GFX, writing

Autori pe care îi favorizăm Empty
PostSubject: Re: Autori pe care îi favorizăm   Autori pe care îi favorizăm Empty21.05.20 8:56

Becca Fitzpatrick: scriitoare americana, nascuta in North Platte, Nebraska, in data de 3 februarie 1979. A absolvit în aprilie 2001 de la Brigham Young University, cu o diplomă în sănătate comunitară, și a mers să lucreze ca secretar, profesor și contabil la un liceu alternativ din Provo. În februarie 2003, soțul ei a înscris-o la o clasă de scriere pentru aniversarea de 24 de ani. În acea clasă Fitzpatrick a început să scrie Hush, Hush. Are cateva carti care sunt foarte cunoscute, cum sunt cele din Hush Hush: "Ingerul noptii"(2009), "Crescendo"(2010), "Tacere"(2011), "Final"(2012). Pe langa seria anterior precizata a mai scris si "Black Ice"(2014), "Dangerous Lies"(2015).
☆ Eu una o ador pentru cum scrie. Imi este foarte usor sa ma identific cu persoanjele si are un stil de scris placut.

Judith Lewis: cunoscuta mai mult sub numele de Cassandra Clare, nascuta din parinti americani in Teheran, Iran. Clare este evreiască. Ea a calatorit foarte mult , dar a ramas in Los Angeles pentru liceu. Cat tip a fost in LA a adoptat numele Cassandra Clare pentru ca scrie fan fiction bazata pe romanul Harry Potter. A pastrat acealsi nume cand a inceput sa isi publice cartile. Are o cloectie impresionanta de premii la prima serie pe care a scos-o, "Instrumente Mortale", care cuprinde 6 carti: City of Bones (March 27, 2007), City of Ashes (March 28, 2008), City of Glass (March 24, 2009), City of Fallen Angels (April 5, 2011), City of Lost Souls (May 8, 2012) si City of Heavenly Fire (May 27, 2014). Alternativ a scos si seria "Dispozitive Mortale", care este pre-sequel pentru Instrumente. aceasta Serie contine 3 carti: Clockwork Angel (August 31, 2010), Clockwork Prince (December 6, 2011) si Clockwork Princess (March 19, 2013). "The Bane Chronicles", cartea care prezinta viata si aventurile lui Magnus Base, a aparut in data de 11 noiembrie 2014. O a treia serioe scrisa de ea, "Artefactele Intunecate", cuprinde 3 carti, momentan: Lady Midnight (March 8, 2016), Lord of Shadows (May 23, 2017) si Queen of Air and Darkness (December 4, 2018). O alta serie inceputa de ea este "Blesteme Stravechi", care momentan are 1 carte publicata [The Red Scrolls of Magic (March 9, 2019)] si una anuntata ca iese in viitor [The Lost Book of White (September 1, 2020)]. Din punct de vedere profesional, Cassandra a anuntat ca mai are in plan mlte carti pe care spera sa le scoata in urmatorii ei, pentru a nu-si lasa fanii sa astepte.
☆ Imi place foarte mult cum scrie si faptul ca ofera un aer aparte fiecarui personaj in parte.

Xiphion. likes this post

Back to top Go down
http://rpcdreams.forumgratuit.ro
 
Autori pe care îi favorizăm
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Șoricei de Bibliotecă  :: Colțul cititorilor :: Discuții despre lectură-
Jump to: