Șoricei de Bibliotecă
Șoricei de Bibliotecă
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


Un forum dedicat iubitorilor de lectură și fandomurilor.
 
HomeHome  PublicatiiPublicatii  FAQFAQ  SearchSearch  Facebook GroupFacebook Group  Our collaboratorsOur collaborators  Log inLog in  RegisterRegister  

 

 Cântăreți pe care îi îndrăgim

Go down 
AuthorMessage
Charybdis
Șoricel VIP
Șoricel VIP
Charybdis

Data înscrierii : 2019-07-26
Aprecieri ❤️ : 19
Mesaje : 1577
Hobby-uri : Șoricel de bibliotecă

Cântăreți pe care îi îndrăgim Empty
PostSubject: Cântăreți pe care îi îndrăgim   Cântăreți pe care îi îndrăgim Empty19.08.19 21:15

Eivør Pálsdóttir, cunoscută profesional sub numele Eivør (n. 21 iulie 1983, Syðrugøta, Insulele Feroe), este o cântăreață, cantautoare și compozitoare de origine feroeză.

Supranumită de la începuturile carierei sale 'Björk a insulelor Feroe', Eivor s-a făcut remarcată în Scandinavia prin talentul său precoce, vocea sa de soprană excelând atât în repertoriul de jazz, folk, pop, cât și în muzica clasică. Ea și-a găsit inspirația în baladele tradiționale feroeze și, deși la începuturile carierei sale a cântat în limba feroeză, daneză sau suedeză, majoritatea materialelor sale discografice recente conțin cântece în engleză.

Primele activități muzicale (1983—2003):
Eivør s-a născut pe 21 iulie 1983 în satul Syðrugøta din Insulele Feroe și este primul copil al cuplului format din profesoara Sædis Eilifsdóttir și ofițerul Páll Jacobsen; cântăreața are două surori mai mici. Înclinațiile sale față de domeniul muzical s-au manifestat de la o vârstă fragedă, iar la treisprezece ani Eivør a participat la o emisiune-concurs difuzată de televiziunea feroeză, pe care l-a și câștigat. În 1997 îi este acordat premiul pentru „Cea mai bună cântăreață” de către juriul Arsins Songrodd, distincție care cimenta statutul său de copil fenomen al muzicii din Insulele Feroe. Doi ani mai târziu, la vârsta de cincisprezece ani, Eivor renunță la studii pentru a se dedica unei cariere în muzică; inițial ea cântă alături de cântăreți de muzică tradițională feroeză, al căror stil interpretativ încerca să-l învețe și să și-l însușească, însă ulterior s-a alăturat formației de muzică rock Clickhaze și a cântat alături de cvartetul de muzică jazz Ivory.

Tânăra artistă își face debutul discografic în anul 2000, odată cu lansarea primului său album de studio, intitulat Eivør Pálsdóttir. Materialul conținea doisprezece piese folk-jazz, un amestec de balade tradiționale feroeze și câteva cântece scrise de Eivør; formația cu care colaborase în trecut, Ivory, a participat la înregistrarea discului, imprimând chitarele, chitara bas și porțiunile de percuție. Deși a început să înregistreze muzică pe cont propriu, ea a continuat să colaboreze cu trupa de muzicieni Clickhaze, iar colaborarea dintre cele două părți a fost premiată prin acordarea premiului concursului Prix Føroyar în 2001. Un an mai târziu Eivør se mută în Reykjavík pentru a studia muzica jazz și clasică. Kristian Blak, unul dintre mentorii scenei muzicale din Insulele Feroe și totodată fondatorul ansamblului de muzică nordică Yggdrasil, a invitat-o pe artistă să înregistreze un album alături de acest proiect; discul de muzică jazz, intitulat Yggdrasil, a fost publicat în anul 2002. Eivør a continuat să colaboreze și cu grupul rock Clickhaze, alături de care a lansat în 2002 albumul Clickhaze, ce conținea șapte piese electronico-rock cu influențe din muzica grunge și trip hop. Interpreta a concertat alături de acest proiect pe tărâmurile feroeze, suedeze, daneze și islandeze, iar concertele s-au dovedit a fi de succes.

Pe parcursul anului 2002 Eivør lansează cel de-al doilea album de studio înregistrat pe cont propriu. Intitulat Krákan, materialul conține unsprezece cântece înregistrate și interpretate alături de muzicieni și instrumentiști islandezi. Materialul îi aduce artistei recunoașterea criticilor, iar în 2003 cariera sa înflorește după primirea a trei nominalizări în cadrul premiilor muzicale din Islanda. Ea și-a adjudecat distincțiile de la categoriile „Cea mai bună cântăreață” și „Cea mai bună interpretare”, trofee acordate în mod normal numai artiștilor islandezi.

Sursa: wikipedia

Este cântăreața mea favorită și are o voce pur și simplu mirifică. Printre melodiile pe care le ador de la ea se regăsesc:
- https://youtu.be/pqnMkUcTmys (Í Tokuni)
- https://youtu.be/NOsFQ-VUeMw (Trøllabundin)
- https://youtu.be/zst-6FLASRI (Rain)
- https://youtu.be/yJL39PFjMXM (True Love)

Voi ce cântăreț sau ce cântăreți îndrăgiți?
Dați și câteva detalii despre cariera acestora și postați și câteva melodii. Dacă doar îi enumerați, voi șterge mesajele.
Back to top Go down
https://animeislife.forumgratuit.ro/forum
Crystal Snow
Șoricel MODERATOR
Șoricel MODERATOR
Crystal Snow

Data înscrierii : 2019-07-29
Aprecieri ❤️ : 14
Mesaje : 898
Hobby-uri : RPC, RPG, GFX, writing

Cântăreți pe care îi îndrăgim Empty
PostSubject: Re: Cântăreți pe care îi îndrăgim   Cântăreți pe care îi îndrăgim Empty25.08.19 10:56

Kwon Ji-Yong (coreean: born; născut la 18 august 1988), cunoscut și sub numele său de scenă G-Dragon, este un compozitor sud coreean, rapper, producător, antreprenor și fashion icon, adesea supranumit regele din K-Pop. De la vârsta de doisprezece ani, G-Dragon s-a antrenat timp de șase ani la YG Entertainment, înainte de a debuta în 2006 ca lider al trupei de băieți de hip hop Big Bang, care a continuat să devină una dintre cele mai vândute trupe de băieți din lume .

Primul său album solo Heartbreaker și melodia cu același nume, lansat în 2009, au avut succes comercial, devenind cel mai bine vândut album al unui solist coreean la acea vreme și câștigând Albumul Anului la Mnet Asian Music Awards 2009. G-Dragon a colaborat cu colegul de trupă Big Bang pentru lansarea albumului GD & TOP în 2010. Primul său EP One of a Kind (2012), a fost apreciat critic și a dat trei single-uri: „One of a Kind”, „Crayon” și top-topper-ul „This XX”. EP-ul a câștigat Record of the Year la 2013 Seoul Music Awards. În 2013, el a pornit în primul său turneu mondial ca artist solo, făcându-l să fie primul solist coreean care a vizitat arenele din cupola japoneză. G-Dragon a fost premiat Artist of the Year la 2013 Mnet Asian Music Awards în urma succesului celui de-al doilea album Coup d'Etat (2013). EP-ul său din 2017, Kwon Ji Yong, a lansat single-ul sau nr 1 "Untitled, 2014", iar turneul de susținere Act III: M.O.T.T.E a devenit cel mai mare turneu condus vreodată de un solist coreean.

Recunoscut pe scară largă pentru influența sa asupra culturii tinerilor, a tendințelor vestimentare și a muzicii din Coreea de Sud, G-Dragon a fost numit de Forbes în 2016 drept cea mai influentă persoană sub 30 de ani din domeniul divertismentului și sportului din Asia. Producând nu numai pentru trupa sa, ci și pentru lansările sale solo și ale colegilor de trupă, G-Dragon a scris sau co-scris 23 de melodii, devenind numărul unu pe Gaon Digital Chart (echivalent cu Billboard Hot 100), majoritatea pe care le-a și co-produs.


De când l-am ascultat prima datâ m-am îndrăgostit de vocea lui și de stilul lui de a cânta. Are un tempo destul de diferit față de artiștii europeni. Câteva melodii care sunt în sufletul meu:


Back to top Go down
http://rpcdreams.forumgratuit.ro
 
Cântăreți pe care îi îndrăgim
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Șoricei de Bibliotecă  :: Cafeneaua șoricelului :: Discuții diverse-
Jump to: